Президентът на САЩ Доналд Тръмп няма да обсъди със севернокорейския лидер

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп няма да обсъди със севернокорейския лидер
Коментари Харесай

Очаквания от историческата среща между Тръмп и Ким Чен-ун на 12 юни

Президентът на САЩ Доналд Тръмп няма да разиска със севернокорейския водач Ким Чен-ун на плануваната им на 12 юни среща в Сингапур въпроса за американското военно наличие в Южна Корея. Това съобщи министърът на защитата на Съединени американски щати Джеймс Матис, представен от Асошиейтед прес.
 
Шефът на Пентагона даде да се разбере, че този въпрос въобще няма да бъде подложен за разискване. Той е отделен и друг от този за севернокорейската нуклеарна стратегия, която ще бъде предмет на диалозите сред Тръмп и Ким, означи той в тирада на интернационалната конференция за сигурността Диалог " Шангри Ла " в Сингапур.
 
В същото време Матис допусна, че ако дипломацията проработи със Северна Корея, то тогава числеността на американското военно наличие в Южна Корея и други сходни тематики може да излязат на дневен ред. Те обаче ще бъдат разисквани единствено сред Съединени американски щати и Южна Корея, посочи той.
 
Шефът на Пентагона означи, че  " очакванията на света са в диалозите " сред Тръмп и Ким. САЩ са за дипломатическо споразумяване на обстановката на Корейския полуостров и не преглеждат опцията за военно решение, разгласи Матис, представен от ТАСС. В същото време той акцентира, че " Съединените щати имат за цел цялостна и подлежаща на инспекция денуклеаризация на Корейския полуостров ".
 
Вчера, откакто одобри в Белия дом във Вашингтон втория човек в режима в Пхенян, Ким Йон-чхол, Тръмп разгласи, че ще се срещне с Ким Чен-ун на 12 юни в Сингапур. Той изрази оптимизъм, че Съединените щати и Северна Корея ще открият връзки, като даде обещание да не постанова нови наказания на изолираната комунистическа страна по време на този развой

Миналия месец Тръмп разгласи, че ще се срещне с Ким на 12 юни в Сингапур. След това обаче той анулира срещата, преди още веднъж да даде през вчерашния ден единодушието си за нейното осъществяване. 

Междувременно Южна Корея приветства решението на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да се срещне на 12 юни със севернокорейския водач Ким Чен-ун, с цел да обсъдят нуклеарната стратегия на Северна Корея, съобщи Асошиейтед прес.
 
Сеул чака " историческата среща в Сингапур с неспокойствие, само че и с самообладание ", сподели представител на южнокорейското президентство.
 
Южнокорейският президент Мун Дже-ин, който се срещна два пъти с Ким през последните седмици, лобираше старателно за среща сред президента на Съединени американски щати и севернокорейския водач, отбелязва АП.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР